people collect postcardsNär det ska gås in på varför människor samlar på vykort, kan detta vara av många olika skäl. Här kan det helt enkelt ha börjat med att de fanns en gammal låda med vykort på vinden eller i källaren hos en nära släkting eller en familjemedlem som har gått bort. I det fallet handlar det många gånger om sentimentala skäl. Dessa skapar sedan ett hängivet intresse att finna fler vykort inom samma område som de som fanns i den gamla lådan de en gång fann. Nu är det kanske inte det som är den största anledningen till att så pass många samlar på vykort utan det finns många andra anledningar som gömmer sig bakom detta intresse.

En del gånger kan det vara så att de som samlar på vykort reser världen runt i sina liv. Här har de varje gång de besöker en ny stad och ett nytt land, sett till att skicka ett vykort till sig själv för att bevara detta som minne. När det sedan är dags att sluta resa runt kan det vara så att det fattas vykorst i samlingen från olika hörn i världen. Detta kan då vara något som på ålderns höst visar sig vara intressant att finna till sin samling även om du inte själv har skickat dem.

Den största anledningen till att samla på vykort är nog ändå att det finns så många och att det går att finna mycket på de bilderna som finns på alla de vykorten som går att finna. Det kan handla om historik, geografiska platser samt allt som rör arkitektur för att bara ta några olika ämnen. Naturligtvis är det också många som samlar på vykort tillsammans med frimärken, och då är det både vykorten, frimärket och de stämplar som finns på dessa som är intressanta i samlingen.