stampsNär det nu talas så mycket om att samla på vykort och att det redan finns de som gör detta tillsammans med att samla på frimärken, är då frågan om det inte finns fler saker som det går att samla på? Precis som det i inledningen till denna hemsida talades om, finns det massor av olika saker att samla på och det finns helt enkelt människor som samlar på precis allt. Här finns det olika saker som är mer eller mindre intressanta att samla på, och detta brukar faktiskt visa sig i form av ett värde på de saker som finns i olika samlingar.

Många gånger har en samlare som intresse att skapa en samling som på sikt är ekonomiskt bärande och således ökar i värde. För många är detta också bara ett intressant ämne, då de egentligen aldrig tänker på att sälja delar eller hela samlingen för att tjäna pengar på den. Andra samlar helt och hållet på olika ekonomiskt bärande föremål i syfte att vara de som gör bra affärer och senare kan sälja delar av sin samling med vinst. När det nu går att samla på allt finns det faktiskt också de som samlar på saker som kan anses som skrot och aldrig kommer att ha något värde.

I det fallet handlar det enbart om ett stort intresse och att den samling som skapas kan har ett sentimentalt värde eller helt enkelt bara är vacker i samlarens ögon. Några av de vanligaste sakerna som folk samlar på är naturligtvis tavlor och figuriner, men här finner du även böcker, porslin, glas, vaser och mycket annat. Vissa samlar på möbler samt även alla de vykort och frimärken som finns att finna. Att samla på just vykort kanske kan vara ett av de sätt att samla som kan te sig som det absolut billigaste.