Make your own postcardsTidigare togs det upp hur mycket det egentligen var att göra för att skapa ett vykort. Detta är dock inget som du behöver tänka på som privatperson, utan du kommer enkelt att kunna skapa dina egna vykort om du har ett intresse av det. I det fallet kommer det att räcka med den kamera som finns i din mobil eller den enkla kompakt- eller digitalkamera som du tar med dig på resan. Här handlar det egentligen inte om kvalitet, utan bara att komma ihåg någon, göra något själv samt förmedla en känsla av värme och kärlek. Du kommer heller inte att behöva tänka på att det blir en dålig kvalitet, då alla de kameror som finns i handeln och i dagens moderna mobiler håller en ganska hög kvalitet.

Här handlar det helt och hållet om hur mycket jobb du vill lägga ned och hur långt du vill gå för att skapa dina vykort. En del tycker har att det räcker bra med att ta en bild på sig själva och familjen med havet och en fin solnedgång i bakgrunden. Efter det är det bara att springa till fotobutiken och printa ut det, skriva några ord med hjärtliga hälsningar och slicka på ett frimärke. Klappat och klart och den som får det blir glad.

Sedan finns det de som vill göra lite mer. Här kan det då handla om att stoppa in sina kort i datorn och verkligen skapa en baksida som ser ut som ett vykort. Sedan skaffa det det glatta pappret med den rätta tjockleken som krävs, och på så sätt skapa ett mer professionellt vykort. Hur som helst går det även att gå ännu längre i sitt letande efter perfektion, men för alla de som vill är det busenkelt att skapa sina egna vykort. Du behöver en kamera och en fotobutik eller ett internetcafé. Sedan är det bara frimärket och postlådan du behöver finna.